Taideyhdistys etsii arpajaistaulujen omistajia

maaliskuu 31, 2016 ossin

Löytyykö kotisi seinältä taideteos, joka on saatu arpajaisvoittona Vaasan taideyhdistyksen arpajaisista?
Mahdollisen arpajaistaulun alkuperä voi olla vuosikymmenten takaa, sillä taideyhdistys piti ensimmäiset tauluarpajaisensa jo vuonna 1918. Tuolloin oli kulunut vasta vuosi yhdistyksen perustamisesta.
Taideyhdistyksen sääntöjen mukaan jokainen yhdistyksen jäsen oli oikeutettu ottamaan osaa vuosittaisiin arpajaisiin. Hieno palkintotaulu saattoi osua kohdalle vuoden jäsenmaksua vastaan.
Ensimmäisiin taidearpajaisiin osallistui 335 arpalipuketta ja arvottavana oli seitsemän taulua, joiden joukossa mm. Ester Heleniuksen, Frans Hiivanaisen ja Alex Mattsonin työt.
Myöhempinä vuosina arvottiin useita tunnettuja taideteoksia, myös paikallisilta taiteilijoilta.
Esimerkiksi vuonna 1936 on arvottu Einari Uusikylän Aikainen kevät, vuonna 1937 Ellen Thesleffin Elegia ja vuonna 1973 Antti Maasalon Kineettinen työ.
Vaasan taideyhdistys – Vasa konstförening juhlii 100-vuotispäiviään ensi vuonna 2017.
Juhlavuoden kunniaksi järjestetään taidenäyttely ja julkaistaan historiikkiteos Taidekaupungin tarinoita.
– Tässä kirjassa halutaan julkaista myös arpajaisvoiton tarina. Olisi kiinnostava tietää, millaisiin koteihin arpajaistauluja on päätynyt ja mitä nykyiset omistajat muistavat taulujen vaiheista, taideyhdistyksen sihteeri Sirpa Sainio kertoo.
Arpajaistaulujen etsintöjen yhteyshenkilö on Sirpa Sainio.
Yhteydenottoja pyydetään osoitteeseen: sirpa.sainio@netikka.fi tai info@vaasantaideyhdistys.fi