Tiina Lehtimäen teos taideyhdistyksen kokoelmaan

helmikuu 25, 2016 WebAula

Vaasan taideyhdistys – Vasa konstförening on täydentänyt kymmenen vuoden jälkeen taidekokoelmaansa. Yhdistys on ostanut taiteilija Tiina Lehtimäen teoksen Evolution – Revolution Vaasan taiteilijaseuran 60-vuotisnäyttelystä, joka oli esillä Pohjanmaan museolla syksyllä 2013.

Tiina Lehtimäki on vaasalainen taiteilija, joka inspiroituu luonnosta ja eläimistä. Erityisesti Afrikan eläimet ja värimaailma ovat tässäkin työssä voimakkaasti läsnä.

Vaasan taideyhdistys juhlisti uusinta taidehankintaansa Pohjanmaan museolla 21.11. Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Porola sanoi, että  Lehtimäen omaperäinen ja moniosainen teos on arvokas lisä  yhdistyksen lähes 300 teoksen kokoelmaan.

Taitelija ja pj

Taideyhdistyksen kokoelma on lahjoitettu Vaasan kaupungille 1998. Kokoelma on Pohjanmaan museon hoidossa.

Tilaisuudessa muistutettiin, että Vaasan taideyhdistys tukee vuosittain taiteen perusopetusta. Kuvataiteen opetus jatkaa taideyhdistyksen piirustuskoulun perinteitä. Yhdistys lahjoittaa varoja myös kaupungin taidemuseoiden hankkeisiin.

Myös yksittäiset taiteilijat ja jotkut yhdistyksetkin ovat saaneet taideyhdistykseltä taloudellista tukea varsinkin vuosina, jolloin yhdistys ei ole täydentänyt taidekokoelmaansa.

Taideyhdistys on perustettu 7. marraskuuta 1917. Yhdistyksen 100-vuotisjuhlan suunnittelu on aloitettu.