Tarinoita taidekaupungista – Vaasan taideyhdistys 100 vuotta

helmikuu 25, 2016 WebAula

Suomi 100 vuotta

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, Suomen nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Vaasan taideyhdistys on yhtä vanha kuin Suomikin! Juhlavuoden kunniaksi Pohjanmaan museossa järjestetään taideyhdistyksen kokoelmista koottu juhlanäyttely, näyttelyyn liittyvää yleisökasvatustoimintaa sekä julkaistaan yhdistyksen historiikki.

Historiikissa käsitellään paitsi laajasti taideyhdistyksen toimintaa niin myös näyttelytoiminnan kehittymistä. Miten yleisö ja julkinen sana näkivät vaasalaisen taide-elämän ennen sotia ja millaista oli olla taiteilija?

Toisaalta tarkastellaan taideyhdistyksen kokoelman karttumista ja pohditaan, mitä kokoelmat kertovat omasta ajastaan. Lisäksi taideyhdistyksen ylläpitämän piirustuskoulun merkitystä taiteilijoille selvitetään taiteilijahaastatteluin.